maanantai 4. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 040411

Elämme mielenkiintoista aikaa, niin astrologiassa kuin muutenkin. Kuusi planeettaa (aurinko ja kuu eivät tosin ole planeettoja) oinaassa vaativat suoraa toimintaa, kissan nostamista pöydälle. Saturnus oppositiomerkissä vaa’assa huomauttaa, että ajoitus ja tosiasioiden huomioiminen ovat tärkeimpiä ja ihmissuhteista on huolehdittava. Pluto kauriissa toimii vallan vartijana.

Chiron ja Venus kaloissa saavat tänään vahvistusta Neptunuksen, kalojen hallitsijaplaneetan, siirtyessä tänään omaan merkkiinsä. Neptunukseen liitetään illuusio ja sen vastapari disiillusio, mutta myös henkisyys, ehdoton rakkaus, myötätunto, luovuus, taiteet, mielikuvitus, unet, unelmat, alitajunta, eskapismi, huumeet, alkoholi ja lääkkeet ja kaikki nestemäiset elementit. Neptunuksen luonnetta kuvaa vertailu Saturnukseen: Saturnus vakuuttaa, että todellisuus on, Neptunus kysyy, mikä todellisuus. Missä sellainen muka on?

Neptunus palaa vesimieheen 5.8 puoleksi vuodeksi. Pysyvämmin Neptunus siirtyy kaloihin 3.2.2012. Nyt alkava neljän kuukauden jakso antaa vihjeitä seuraavasta 14 vuoden jaksosta, jonka Neptunus on kaloissa. Lisääntyykö myötätunto? Pakenemmeko elämän ja maailman paineita uskonnollisuuteen, taiteeseen, huumeisiin, päiväuniin vai hyväntekeväisyyteen? Sulattaako Neptunus kaloissa erilaiset ja keinotekoiset raja-aidat? Miten käy merien?

Neptunusmaisesta ajattelusta antaa oivan esimerkin komisario Adamsberg Fred Vargasin romaanissa Elottomat, jalattomat

Päivän synttärisankareita ovat mm. Aki Kaurismäki (s. 1957), Toni Wirtanen (s. 1975) ja Robert Downey Jr (s. 1965). Jo edesmenneitä synttärisankareita ovat Gary Moore (1952-2011), Heath Ledger (1979-2008) ja Anthony Perkins (1932-1992).

Ei kommentteja: