lauantai 18. joulukuuta 2010

Päivän horoskooppi 181210

Kun pimeys muuttuu vain hämäräksi päivän valoisampaan aikaan, tuntuu turhalta käyttää vähäinen valo kaupoissa ryntäilyyn ja lahjojen metsästykseen. Auringon sekstiili jousimiehestä neptunukselle vesimiehessä suosii sen sijaan haaveilua, kauneuden tavoittelua ja intuitiivista asennetta. Hetken mielijohde voi viedä sinut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Myöskään auringon neliö uranukselle ei piittaa aikataulusta tai päivän varalle tehdyistä suunnitelmista. Yllättävät kohtaamiset, tapahtumat ja tilanteet voivat kääntää elämäsi aivan toisille raiteille tai sitten ne vain raivostuttavat.

Sinä tilanteessa perääntyvä merkurius muistuttaa harkinnan tarpeesta. Tänään klo 16:53 jousimieheen palaava merkurius varustaa meidät luottamuksella toiseen ihmiseen ja itseen. Kaikki mahdollinen ja mahdoton tuntuvat hyvin kiinnostavilta ja epäoikeudenmukaisuutta et voi sietää.

perjantai 17. joulukuuta 2010

Päivän horoskooppi 171210

Aamupäivällä kuu härässä teki kolmiota marsille kauriissa ja toi päivään hieman enemmän päättäväisyyttä, käytännöllisyyttä ja sinnikkyyttä. Etenkin joulukiireiden painaessa päälle kotona ja töissä on helpottavaa huomata, ettei näistä hommista selviä kuin tekemällä ne yksi kerrallaan. Jos kaikkea ei ehdi, pysty tai jaksa tehdä, niin ei sitten. Realistinen suhtautuminen omiin voimavaroihin suhteutettuna "nämä kaikki pitää tehdä" –listaan on kullanravoinen.

Kuu tekee opposition härästä venukselle skorpionissa työpäivän päättyessä. Kaiken aherruksen jälkeen tuntuu siltä, että on etenkin fyysisen nautinnon aika.

Kuva elokuvasta Bram Stokerin Dracula ilmentää hyvin tämän päivän kuun ja venuksen oppositiota: suuri intohimo on arvaamatonta.

torstai 16. joulukuuta 2010

Päivän horoskooppi 161210

Heti aamusta halusit tästä päivästä erilaisen. Auringon ja kuun kolmio toi mukanaan hyvää fiilistä, harmoniaa ja itseluottamusta, jolla lähteä liikkeelle.

Niiden aina samojen työvaatteiden sijaan pukeuduit näyttävästi, räväkästi ja hieman liian juhlavasti. Arjen ja rutiinien välttäminen ja niistä ahdistuminen on tyypillistä auringon neliölle jupiterille. Egosi paisuu ja olet varma kaiksesta, etenkin omasta erinomaisuudestasi. Joskushan kissa on nostettava pöydälle ja tänään se saattaa kannattaa. Varpaille astuminen on toki mahdollista. Onnistumisen mahdollisuus on silti tänään suuri.

Kuun siirtyminen härän merkkiin klo 20:49 tuntuu etenkin mukavuudenhaluna. Sohvalla köllöttäminen on ihanaa!

Päivän synttärisankari on Wassily Kandinski (s. 1866), jonka kunniaksi maalaus Yellow, Red, Blue vuodelta 1925. Aitona tämän Kandinskyn voi nähdä Pompidou-keskuksessa Pariisissa.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Päivän horoskooppi 151210

Vahvaa energiaa riittää myös tälle päivälle, siitä pitävät huolen merkuriuksen, marsin ja pluton konjunktio kauriissa sekä kuu oinaassa. Oinaskuun innolla aloitat uusia projekteja (ja toivot, että joku muu saattaa ne loppuun), olet dynaaminen ihmissuhteissasi ja nopea käänteissäsi.
Oinaskuu on suora, röyhkeä ja tekee mitä huvittaa ja omalla hienostelemattomalla tyylillään.

Iltapäivällä ja illansuussa mieleen kuitenkin juolahtaa, että tietyt normit ja esim. käytöstavat ovat olemassa hyvästä syystä. Kuun oppositio saturnukseen vaa'assa saattaa tuntua myös hetkellisenä esteenä. Mieleesi saattaa tulla sanonta 'Kissa kiitoksella elää', ja jatkat sitä … 'mutta ihminen tarvitsee muutakin'.

tiistai 14. joulukuuta 2010

Päivän horoskooppi 141210

Kuu oinaassa pitää sinut tänään tyytyväisenä vain silloin, kun teet mitä haluat ja olet siitä vielä innostunut. Jos ryhdyt tekemään jotain velvollisuudesta, pakosta tai sosiaalisesta painostuksesta, saattaa kiukun liekki livahtaa esiin. Kun huomaat keskustelun kääntyvän sinua ärsyttävään suuntaan, yritä vaihtaa puheenaihetta.

Merkurius, mars ja pluton ovat konjunktiossa kauriissa edelleen. Illansuussa kuu tekee tähän konjunktiorykelmään neliön ja silloin olisi varmaan parasta sulkeutua pehmustettuun koppiin. Paitsi jos uskot pystyväsi hallitsemaan kielesi ja pitämään mielesi stoalaisen tyynenä. Muiden käyttäytymiseen et pysty vaikuttamaan. Energiaa on aivan valtavasti ja se on räjähdysherkkää.

Perääntyvä merkurius jatkaa häiriköintiään. Internet-yhteydet katkeilevat, puhelimesta loppuu akku eikä laturia ole mailla halmeilla. Hyviä tilanteita tehdä jotain muuta!

maanantai 13. joulukuuta 2010

Päivän horoskooppi 131210

Saatat tarvita herkkyyttäsi ja intuitiotasi tänään moneen kertaan. Kuuntele ja tarkkaile ihmisiä ja tilanteita ennen kuin ryntäät päätä pahkaa sekaan. Tässä päivässä on paljon aktiivista energiaa, jonka tyynnyttäjänä kuu kaloissa toimii oikein hyvin.

Aurinko jousimiehessä ja kuu kaloissa ovat tänään tarkassa 90 asteen kulmassa klo 15:58. Kuunvaiheista ensimmäinen neljännes liittyy oman identiteetin vahvaan esilletuomiseen, kunhan sen on ensin löytänyt. Itsen korostus tapahtuu mm. sanoutumalla irti omista juurista ja taustasta. Oikuttelevaa ja hieman aggressiivista kuunvaihetta ymmärtää paremmin, kun vertaa sitä mielessään murrosikäiseen nuoreen.

Päivän energialatauksen perusta on kuitenkin perääntyvän merkuriuksen konjunktio marsin ja pluton kanssa kauriissa. Perääntyvään merkuriukseen liitetään väärinymärrykset ja väärään tai puuttelliseen tietoon perustuvat ratkaisut, mutta myös asioiden harkinta vielä kerran. Harkitse siis, ennen kuin annat marsin ja pluton räjäyttävän voiman sotkea ihmissuhteesi, työpaikkasi ja liikenteen. Merkuriuksen ja marsin konjunktion ansiosta saatat sanoa enemmän kuin tarkoitat ja varsinkin suuttuessasi olet aikamoinen sanankäyttäjä.

Mars ja pluto edustavat yhdessä hyvin voimakasta eteenpäin menevää ja muutokseen pyrkivää energiaa. Haluat ja tahdot muuttaa elämäsi asiat kertaheitolla.

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Päivän horoskooppi 121210

 Jos et tiedä, mitä tekisit jonkin asian suhteen, luota intuitioon. Tosin oman intuitiivisuuden tunnistaminen on meille monille vaikeaa, sillä tiedämmehän toki, että ratkaisuihin tulisi olla järkevät perustelut. Aikana, jolloin kuu on kaloissa, yhteyden solmiminen omaan intuitioon on helpompaa. Hyviä keinoja siihen ovat musiikki, tanssi, kirjoittaminen ja maalaaminen. Toiset meistä tekevät sen puhumalla ja toiset katsomalla elokuvia.

Kykysi kuunnella intuitiotasi joutuu koetukselle marsin ja pluton tehdessä konjunktiota kauriissa. Uskot, että tahdonvoima riittää ratkaisujen pohjaksi ja toisinaan se riittääkin. Mutta kun on kyse elämäsi keskeisistä asioista, se ei yksistään riitä. Tarvitaan harkintaa, tunnetta, intuitiota ja – itsetuntemusta.

Perääntyvä merkurius voi tehdä ratkaisujen tekemisen vaikeaksi ja toisinaan jopa sanotaan, ettei perääntyvän merkuriuksen aikana kannattaisi tehdä suuria ratkaisuja elämässään. Asioita ei kuitenkaan voi aina siirtää hamaan tulevaisuuteen.

Frank Sinatran syntymästä tulee tänään 95 vuotta. Sen kunniaksi Fly me to the moon.