lauantai 22. tammikuuta 2011

Päivän horoskooppi 220111

Kuu siirtyi yöllä neitsyen merkkiin. Käytännöllinen ja analyyttinen ajattelu yhdistyy haluun tehdä sitä, mitä parhaiten osaamme. Neitsyen merkkiin liittyvä kriittisyys on ihmettelyä siitä, miksi muut eivät edes yritä parastaan. Niin neitsyt luulee.

Jupiter siirtyy tänään oinaaseen klo 19:11 ja aloittaa kevään. Oinas on eläinradan ensimmäinen merkki, jonka ominaisuuksia ovat aloitteellisuus, rohkeus, aktiivisuus, huimapäisyys, nopeus ja minäkeskeisyys. Jupiter oinaassa vahvistaa ja kasvattaa kaikkia näitä ominaisuuksia ja tuo oman optimisminsa ja elämänilonsa mukanaan.

Jupiteria kutsutaan astrologiassa suuren onnen planeetaksi (venus on pienen onnen). Oinaassa jupiter lisää hyvä onnea kaikkeen siihen tekemiseen, jossa aloitteentekijänä olet sinä itse ja joissa sinä olet innostamassa ja rohkaisemassa muita.

Jupiter voi lisätä oinaan minäkeskeisyyttä niin paljon, että toisten huomioiminen unohtuu.

Jupiter itse ottaa tosissaan oinaan nopeuden ja kiitää merkin läpi valtavalla vauhdilla siirtyäkseen härän merkkiin 4.6. Kiireen ja elämän lyhyyden tunne vaikuttaa tänä aikana ratkaisuihin. Hypätään ennen katsomista, toimitaan ennen harkintaa. Ehkä juuri tämän vuoksi jupiter on oinaassa poikkeuksellisen lyhyen ajan!

Suomen astrologinen aurinkomerkki kansakuntana on oinas (Porvoon valtiopäivät maaliskuun lopussa 1809), valtionahan Suomi on jupiterin hallitsema jousimies. Odotan jännityksellä sitä, kuinka jupiter oinaassa näkyy mm. tämän kevään eduskuntavaaleissa. Vaalipäivänä 17.4. oinaassa ovat jupiterin lisäksi aurinko, merkurius, mars ja uranus, joten mikä tahansa taitaa olla mahdollista.

perjantai 21. tammikuuta 2011

Päivän horoskooppi 210111

Kuu suurien tunteiden leijonassa rakastaa draamaa ja huomion keskipisteenä olemista. Parhaiten kuuleijonan suurisydämisyys, anteliaisuus ja lämpö tulevat esiin ystävällisellä kommentilla, kehulla ja jopa imartelulla. Sen sijaan välinpitämättömyys, huomion puute ja negatiivinen arvostelu tuo esiin kuuleijonan ylpeyden, itsekkyyden, ylimielisyyden ja tarpeen pomotella muita.

Jupiter siirtyy huomenna oinaaseen ja on tänään viimeistä kokonaista päivää kaloissa. Jupiter viihtyy kussakin eläinradan merkissä vuoden verran - sääntö, joka on tehty rikottavaksi. Tammikuussa 2010 kaloihin mennyt jupiter viiletti oinaaseen kesäkuussa 2010 ja palasi sieltä kaloihin syyskuussa 2010.

Jupiterin on korostanut henkisyyttä ja henkistä kasvua. Olemme oppineet uudet sanat mindfulness ja downshiftaaminen. Ajatus siitä, että ympäröimme itsemme liialla ja turhalla tavaralla on johtanut tavaroista luopumiseen, pois antamiseen.

Kalojen merkkiin liittyvää rajattomuutta, asioiden sulautumista toisiinsa on tänä aikana tarkasteltu etenkin elokuvissa. Unien merkitys todellisuuden muokkaajana Inceptionissa saa kysymään, mikä on totta, missä todellisuus on. Samaa kysyy Shutter Island, joka tuo Inceptionia vahvemmin esiin lääkkeiden ja huumeiden merkityksen todellisuutta etsiessä ja sitä paettaessa.

Jupiter kaloissa nosti pintaan myös unelmat paremmasta maailmasta ja luottamuksen siihen, että yhdessä olemme vahvoja ja pystymme vaikuttamaan asioihin. Olemme yhtä. Kalojen merkkiin liittyvät unelmat voivat kuitenkin muuttua pettymykseksi. Vastakkainasettelu vahvistuu, dogmaattisuus ja yksisilmäisyys saavat ihmiset vihaamaan toisiaan. Ja mitä ne jätelautat valtamerissä oikein ovat? Mitä me olemme tehneet tälle planeetalle?

Huomenna oinaaseen siirtyvä jupiter ei enää unelmoi tai ahdistu pettymyksestä, vaan aloittaa tekemisen ajanjakson.

torstai 20. tammikuuta 2011

Päivän horoskooppi 200111

Aurinko siirtyi vesimieheen klo 12:19 ja on siinä 19.2. asti. Tänä aikana monet asiat saattavat tuntua kahlehtivilta. Aikaisemmin turvallisuudentunnetta ruokkineet rutiinit ja aikataulut saavat huokaamaan vapaudenkaipuusta. Elämän tyydyttäväksi tekeviä asioita eivät ole mukavuus, tottumus ja tuttuus.

Vesimiehen merkkiin liittyvä vieraus tuntuu siltä, kuin todellakin näkisit asiat ensimmäisen kerran. Katselet elämääsi, ihmissuhteitasi, paikkaasi maailmassa, työtäsi ja tekemiäsi ihmeissäsi. Varmasti jotkut asiat tuntuvat näin nähtyinä hyviltä. Joidenkin asioiden huomaat maistuvan puulta, olevan tylsiä ja merkityksettömiä ja haluat päästä niistä eroon.

Muutoksen avaimia auringon ollessa vesimiehessä ovat toiset ihmiset eli seurallisuus, henkilökohtaisia suhteita laajemmin ymmärrettynä. Kulttuuri näyttäytyy kertomuksena ihmisestä, siitä mitä ja mikä ihminen on. Asioiden käsittely perustuu tietoon ja älyyn pikemmin kuin tunteeseen ja intuitioon.

Kuu siirtyi yöllä leijonan merkkiin. Suhtautuminen asioihin on hyvin henkilökohtaista ja dramaattista. Hyvin kohdeltu kuu leijonassa (kehuja, huomion keskipisteenä oleminen) on sydämellinen, innostava, luova ja antelias. Kehu työtoverisi, sano läheisillesi, että rakastat heitä, anna positiivista palautetta mahdottomissakin tilanteissa ja kuulet kuinka ihminen kehrää.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Päivän horoskooppi 190111

Toivottavasti illaksi selkenee, sillä täysikuu on upeaa katseltavaa! Aurinko on kauriin viimeisessä asteessa ja kuu ravun viimeisessä asteessa täydenkuun ollessa tarkka klo 23:22. Valmista luulisi tulevan vähemmälläkin satsauksella. Tasapaino uran ja perheen sekä tunteiden ja järjen välillä ovat tämän täydenkuun täyttymyksen välineitä.

Täysikuu on levotonta aikaa, johon liittyvät mielen ailahtelut, unettomuus ja romanssit. Kuun kolmio uranukselle kaloissa sävyttää päivän vapauden kaipuulla ja tyytymättömyydellä rutiineihin, liittyivät ne sitten työhön tai kotiin.

Merkin viimeisessä asteessa on myös jupiter kaloissa. Auringon sekstiili jupiterille ja kuun kolmio jupiterille tuntuvat taatusti hyvältä. Itseluottamus, toiveikkuus ja hyväntahtoisuus, suvaitsevaisuus, postiivinen ajattelu saisivat toki kuulua jokaiseen päivään.

Päivän synttärisanakari on Paul Gezanne (s. 1839). Sen kunniaksi hänen maalauksensa Fastnacht vuodelta 1888.

tiistai 18. tammikuuta 2011

Päivän horoskooppi 180111

Merkuriuksen ja pluton konjunktio kauriissa on vaatinut päivän mittaan keskittynyttä ajattelua ja palkinnut sen ymmärryksellä. Esiin nousseita asioita ei ole tänään voinut ohittaa olankohautuksella, vaan jokainen kivi on käännettävä, jopa pakkomielteisyyteen asti.

Kuu on jo ravussa ja huomenna juhlitaan täysikuuta myöhään illalla! Ensi yönä valvotaan, vaikka päivän rasitukset kuinka painaisivat raskaasti päälle.

maanantai 17. tammikuuta 2011

Päivän horoskooppi 170111

Kuu siirtyi rapuun klo 21:29. Huomio siirtyi uteliaasta tiedonjanosta ja- jakamisesta (kuu kaksosissa) huolehtimiseen ja välittämiseen. Koti, perhe ja sukulaiset ovat tärkeitä, koska niiden ansiosta elämä tuntuu turvalliselta.

Turvallisuuden tunne on kuitenkin hankittava uudella tavalla, sillä aurinko kauriissa tekee sekstiilin uranukselle kaloissa. Henkilökohtainen vapaus niin sosiaalisessa elämässä kuin ajattelussa, ne vasta tekevät elämästä elämisen arvoisen! Yllättävät tilanteet ja kohtaamiset saavat ajattelemaan asioista uudella tavalla.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Päivän horoskooppi 160111

Toiminnan ja halun planeetta mars siirtyi yöllä vesimiehen merkkiin. Vesimieheen liitetään lukuisia, jopa ristiriitaisia ominaisuuksia. Minulle vesimies on aina alien, joka älyllisen uteliaana haluaa saada selville kaiken ihmisyydestä ja ihmisestä. Painopiste on tällöin sosiaalisuudessa, joka voi olla yllättävän epäpersoonallista.

Marsin ollessa vesimiehessä ei välttämättä olekaan kyse siitä, kuka olet, vaan siitä mitä edustat. Ja tässä on ristiriita. Sekä marsiin että vesimieheen liitetään tarve korostaa omaa yksilöllisyyttä. Muista erottuminen on tärkeää ja se näkyy mm. auktoriteettien ja kaikenlaisen luokittelun vastustamisena. Korostunut halu olla vapaa voi tuntua ihmissuhteissa ja ajattelun kahleista vapautumisena.

Mars vesimiehessä toimii tulevaisuutta varten. Mars vesimiehessä on epäsovinnainen, siksi nyt on aika aloittaa itselle uusia ja ennenkuulumattomia asioita.

Mars on vesimiehessä 23.2. asti. Monipuolinen mars vesimiehessä toteaa tänä aikana, että ”kaikkea pitää kokeilla edes kerran elämässä”, löytää yhdessä tekemisen riemun ja varjelee vapauttaan ajattelemalla että kaikki kahleet on tehty murrettaviksi.

Kuu kaksosissa tuo päivään keveyttä - vaikka kuinka olisi monta rautaa tulessa yhtä aikaa.