lauantai 2. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 020411


Mars siirtyi aamulla vähän ennen kahdeksaa oinaaseen ja vauhdittaa sieltä elämäämme 11.5. asti. Mars, sodan planeetta, on oinaassa omassa merkissään. Aktiivisuus, aloitteellisuus, rohkeus, suoruus ja rehellisyys ovat oinaan ominaisuuksia. Kuten myös itsekkyys, minän pitäminen kaiken mittana, ja hätäisyys. Aloitettujen asioiden loppuunsaattaminen ei myöskään ole oinaan parhaita ominaisuuksia. Mars omassa merkissään vahvistaa kaikkea tätä.

Myös kuu siirtyy tänään oinaaseen klo 14:16. Kuun ja Marsin lisäksi oinaassa ovat Uranus, Aurinko, perääntyvä Merkurius ja Jupiter. Valtava oinasenergia puhuu yksilön oikeudesta olla minä. Sortoa vastaan nousevat niin yksilöt kuin kansatkin. Tarve aloittaa alusta ja puhtaalta pöydältä on suuri.

Aloittamisen vimmaa heikentää jonkin verran hyvin vanha kuu, vaikka oinaassa onkin. Huominen auringon ja kuun konjunktio, uusikuu, korjaa tämän seikan.

Venuksen sekstiili kaloista Plutolle kauriissa lisää päivän energiaa intohimoisella suhtautumisella toiseen ihmiseen, mutta myös kaikkeen mitä teet.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 010411

Chiron, Venus, Kuu ja Mars ovat kaloissa vielä tänään. Kalat on universaali merkki, joka tuntee myötätuntoa ja toimii mielikuvien voimalla. Keskittyminen toisen (ja koko maailman) hyvinvointiin heijastuu myös omaan hyvinvointiin. Mikään ei ole yksinkertaista eikä asioita voi lähestyä suoraan. Ongelmatilanteissa Mars kaloissa on mieluummin tekemättä mitään odottaen asioiden ratkeavan itsestään. Tunteellinen ja henkinen kalat haluaa ymmärtää, rakastaa ja antaa anteeksi.

Venus kaloissa tekee sekstiiliä Plutolle kauriissa tänään ja huomenna. Voimakas seksuaalinen vetovoima voi tuntua suorastaan kohtalokkaalta. Pinnalliset ja valheelliset tunteet karkottavat luotaan, mutta tunteiden syvyys ja aitous vetävät puoleensa.

Huomenna kuu ja Mars siirtyvät oinaaseen ja toiminnan lähtökohdaksi tulevat omat motiivit ja minä.

Tee tänään jotain epäitsekästä.

torstai 31. maaliskuuta 2011

Päivän horoskooppi 310311

Kuu kaloissa on vaeltelua päämärättä, flown mukana menemistä ja rentoutumista. Kuun ja Venuksen konjunktio lisää tähän hyvin rentouttavaan päivään kauneuden, romantiikan ja taiteen eri muodoissaan.

Tästä hengähdystauosta kannattaa nauttia, sillä elämänkiihko kasvaa lauantaina Marsin siirtyessä oinaaseen.

Päivän synttärisankari on näyttelijä Ewan McGregor (s. 1971). Sen kunniaksi The Hills are Alive elokuvasta Moulin Rouge.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Päivän horoskooppi 300311

Kuu sosiaalisesti vilkkaassa ja uteliaassa vesimiehessä tekee sekstiilin Merkuriukseen oinaassa. Tunteet saavat ilmaisumuodokseen sanat, jotka saattavat tipahtaa suusta tarkoitettua nopeammin.

Illalla Merkurius aloittaa perääntymisen oinaassa ja lopettaa sen 23.4. Merkuriuksen perääntyessä kommunikaatio takkuaa ja väärinymmärrykset ovat tavallista yleisempiä. Bussi lähtee nenäsi edestä ja se tärkeä kokous olikin eilen. Voit joutua vastaamaan aikaisemmista puheistasi/kirjoituksistasi ja muutenkin käymään läpi sitä, mitä tulikaan sanottua tai sovittua.

Päivän synttärisankari on Eric Clapton (s. 1945). Sen kunniaksi upea Sunshine Of Your Love.

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Päivän horoskooppi 290311

Kuu vesimiehessä tekee sekstiilin Jupiterille oinaassa ja kolmion Saturnukselle vaa'assa. Tämän ansiosta helpottuu Jupiterin ja Saturnuksen opposition hakema tasapaino itsensä toteuttamisen ja velvollisuuksien välillä. Tarkastele asioita vesimiehen tavoin ennakkoluulottomasti, älyllisesti ja uteliaasti.

Venuksen ja Chironin konjunktio kaloissa auttaa purkamaan ihmissuhteiden solmuja nostamalla esiin kipupisteet ja haavat. Avoimuus omalle ja toisen haavoittuvuudelle ja heikkoudelle on luottamuksen alku. Tällainen ajattelu on vastakkaista vallitsevalle oinaspainotukselle, oinas kun ei heikkoutta ja haavoittuvuutta siedä. Venuksen ja Chironin konjunktio muistuttaakin, että heikkous on voimaa ja haavat voidaan parantaa.

Näyttelijä Lucille Frances Ryan ”Lucy Lawless” (s.1968) on kolminkertaisena oinaana - nousumerkki, aurinko ja kuu oinaass - päivän synttärisankari. Tunnetuin lienee hänen roolinsa Xena soturiprinsessana.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Päivän horoskooppi 280311

Jupiterin oppositio oinaasta Saturnukselle vaa'assa kysyy: Mitä sinä haluat? Mitä aiot asialle tehdä? Toisaalla on halu vapaana ja itsenäisenä tutkia kaikkia ihanuuksia, joita elämä tarjoilee ja toisaalla ovat ne elämän velvollisuudet ja pakotteet, jotka vievät aikasi ja energiasi. Tasapainon löytäminen näiden välillä ei ole helppoa, mutta ei myöskään mahdotonta.

Auringon neliö oinaasta Plutolle kauriissa kysyy: Miksi kiedot elämäsi asioihin, ihmisiin ja tilanteisiin, jotka eivät vie sinua enää eteenpäin? Jotta sinulla itselläsi olisi helpompaa, otat manipulointi- ja pakotusvaihteen päälle ja vakuuttelet itsesi lisäksi muille, että juuri näin asioiden kuuluu olla. Tunnista muutostarpeet ja luota itseesi.

Kuu siirtyy vesimiehen merkkiin kahden aikaan iltapäivällä. Sosiaalinen, älyllinen ja tunteista etääntynyt kuu vesimiehesi tarkastelee päivän mittaan esiin nousevia kysymyksiä viileästi. Kuin ihmetellen: Onko tämä tyypillistä maan asukkaiden käyttäytymistä? Tarve nähdä asiat toisella tavalla, rikkoa rutiinit ja yllättyä elämässä on voimakas kuun tehdessä sekstiilin Uranukselle oinaassa.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Päivän horoskooppi 270311

Kuu kauriissa tekee päivästä työteliään. Työnteko (mitä se sitten sunnuntaina onkin) on mukavaa, keskittyminen on oivallista ja tuloksia syntyy. Kauris hallitsee aikaa ja niinpä tänään herättiin tuntia myöhemmin. Kesäaikaan siirtymisen vuoksi menetetty tunti tuntuu vielä pitkään, ainakin minulla.

Venus siirtyi aamulla omaan ylennysmerkkinsä kaloihin ja on siellä 21.4.asti. Ylennysmerkki tarkoittaa sitä, että planeetta on siinä parhaimmillaan ja voimakkaimmillaan. Sinänsä jännä juttu, sillä kalojen merkkiin ei liitetä voimaa. Venus kaloissa rakastaa, anteeksi antaen ja ehdoitta. Mielikuva rakkaudesta on hyvin ihanteellinen ja henkinen. Siksi tänä aikana rakkautta etsitään mieluummin taiteen ja kirjallisuuden kentiltä ja paikoista kuin kapakoista tai kuntosaleista.

Venus kaloissa ei kuitenkaan takaa – niin kuin ei mikään mukaan Venuksen sijainti - että rakastettu löytyy tai on juuri sellainen kuin miksi hänet unelmissaan kuvittelee. Yksinäisyyden ja petetyksi tulemisen tunne voivat saada itse kunkin vetäytymään omaan surkeuteensa. Alkoholi, huumeet, lääkkeet ja muut addiktiot auttavat pakenemaan tilannetta, mutta eivät ne tee elämää paremmaksi.

Myötätuntoa ja sympatiaa riittää niin läheisten kärsimykselle kuin maailman melskeissä koville joutuneille ihmisille. Venuksen lisäksi kaloissa ovat Chiron ja Mars.