lauantai 9. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 090411

Kilauta kaverille, soita siskolle, kirjoita kirje serkulle, päivitä Facebook-status, sovi tapaaminen ystävän kanssa. Lähde lyhyelle matkalle. Laita myyntiin vanha kirjoituskoneesi. Ja kuu kaksosissa viihtyy oikein hyvin.

Tarve sanoa, mitä mieltä olet asioista, on vahva auringon ja perääntyvän Merkuriuksen tehdessä konjunktiota oinaassa. Nyt puhutaan suu puhtaaksi. Terävä mielesi huomaa kaiken ympärilläsi ja tajuat asioiden välisiä yhteyksiä. Eteenpäin on menevän mieli! Perääntyvä Merkurius tarjoaa lisäksi mahdollisuuden korjata vanhoja sanomisia ja oikaista väärinkäsityksiä.

Pluto aloittaa tänään puolisen vuotta kestävän perääntymisen kauriissa. Muutoksen, kuoleman ja uudelleensyntymisen planeetan perääntyessä kyseenalaistetaan juuri ne asiat, joita olet pitänyt elämäsi peruskivinä. Näin Pluto auttaa päästämään irti asioista, jotka eivät enää toimi. Sen tajuaminen, että oman elämän kulmakivinä pidetyt asiat ovat kääntyneet sitä rajoittaviksi tai estäviksi, voi olla vaikeaa ja raskasta.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 080411

Utelias ja sosiaalinen kuu kaksosissa tekee tänään neliölle Venukselle kaloissa ja sentimentaalisuus on päivän sana. Rakkaan kanssa kerrataan ties kuinka monennen kerran, kuinka kaikki alkoi. Lasten syntymien ja ensiaskelten muistelu herkistää niin vanhemmat kuin lapsetkin. Voi kuinka onnellisia olimme silloin joskus! Lupaan tehdä kaikkeni rakkautemme eteen!

Ja tässä tulee neliö vastaan. Omalla rakkaudella voi tukahduttaa toisen tai ainakin aiheuttaa toiselle syyllisyyttä siitä, ettei rakasta riittävästi takaisin ja siten ahdistusta.

Kuun ja Venuksen neliöön liitetään myös ns. sokea rakkaus. Venus kaloissa jo sinänsä altistaa palvovaan ja jumaloivaan rakkauteen. Toista ei edes haluta nähdä kuin omien ihanteiden kautta. Sokea rakastuminen ihmiseen, joka edustaa esim. täysin erilaista arvomaailmaa voi toki olla ihanaa, mutta aivan varmasti haasteellista.

Jos jätetään rakkauskuviot pois, kuun ja Venuksen neliö on oikein mukavan ja lämpimän yhdessäolon aikaa.

Tänään tulee 199 vuotta siitä, kun Helsingistä tuli Suomen pääkaupunki. Kuvassa Helsinki vuonna 1820.

torstai 7. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 070411

Kuu siirtyy juurevasta härästä kaksosiin klo 14:22. Omaan mielihyvään keskittymisestä siirrytään asioiden, etenkin tiedon, jakamiseen. Kaksoskuun sosiaalisuus kohdistuu sisaruksiin, sukulaisiin, naapureihin ja läheiseen ystäväpiiriin. Uteliaisuus saa janoamaan tietoa kaikesta mahdollisesta. Keskustelun tuoksinassa googletetaan ja tarkistetaan, miten asia oikein oli.

Kaksosista kuu tekee neliön Neptunukselle ja Chironille kaloissa sekä sekstiilin Uranukselle ja Marsille oinaassa. Kommunikointi on nopeaa ja lyhyttä ja uusille urille vievää.

Painopiste oinaassa rohkaisee suoraan toimintaan. Se tarkoittaa omaehtoista, omista lähtökohdista, motiiveista ja tarpeista kumpuavaa toimintaa. Tällaisen toiminnan oppitunteja on nyt tarjolla runsain mitoin.

Francis Ford Coppola (s. 1939) viettää tänään syntymäpäiväänsä. Sen kunniaksi traileri elokuvasta Bram Stokerin Dracula, joka ikuisen rakkauden teemoineen sopii oikein hyvin kuvaamaan Neptunusta ja Venusta kaloissa.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 060411

Sensuaalinen kuu härässä on vakaa ja pitää jalat maassa. Joskus myös kädet, sillä puutarhanhoito ja maan muokkaaminen pitävät härkäkuun tyytyväisenä.

Auringon ja Jupiterin konjunktio oinaassa tarkoittaa ylenpalttista optimismia. Jalat ovat tukevasti ilmassa ja pää hipoo pilviä. Itseluottamus, hyvä fiilis ja tulevaisuususko antavat hyvän lähtökohdan kaikelle, mitä aloitat (tai laajennat) tänään. Ja tällä viikolla, sillä konjunktio vaikuttaa vielä senkin jälkeen, kun se ei enää ole tarkka. Halu laajentaa kokemusmaailmaa voi viedä matkalle, uudenlaisiin tuttaviin tai opinahjoon.

Auringon ja Jupiterin konjunktio lupaa kaikkea hyvää: ystäviä, rahaa, terveyttä ja vaikutusvaltaa. Toteutukoon se meidän jokaisen kohdalla.

Jos kaikki ei kuitenkaan suju kuin tanssi, tee tänään jotain, joka yhdistää härkäkuun ja auringon ja Jupiterin konjunktion. Istuta kukkasipulit, kylvä pääsiäisruoho ja anna elämän voittaa.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 050411

Kuu siirtyi yöllä härkään. Turvallisuudentunne syntyy muuttumattomuudesta, tuttuudesta ja kaikesta käsinkosketeltavasta ja suun kautta nautittavasta. Hyvä lähikosketuksen kohde on olkkarin sohva, sillä kuu härässä ei ole kovin liikunnallinen.

Kuun tekemä kolmio Plutolle kauriissa saa hieman liikettä aikaiseksi. Halu paneutua asioihin perusteellisesti yhdistyneenä voimakkaisiin tunteisiin voi uudistaa sinua.

Auringon ja Jupiterin konjunktio oinaassa on huomenna tarkka, mutta aspekti on jakanut hyvää tuultaan ja eteenpäin menemisen asennettaan jo jonkin aikaa.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 040411

Elämme mielenkiintoista aikaa, niin astrologiassa kuin muutenkin. Kuusi planeettaa (aurinko ja kuu eivät tosin ole planeettoja) oinaassa vaativat suoraa toimintaa, kissan nostamista pöydälle. Saturnus oppositiomerkissä vaa’assa huomauttaa, että ajoitus ja tosiasioiden huomioiminen ovat tärkeimpiä ja ihmissuhteista on huolehdittava. Pluto kauriissa toimii vallan vartijana.

Chiron ja Venus kaloissa saavat tänään vahvistusta Neptunuksen, kalojen hallitsijaplaneetan, siirtyessä tänään omaan merkkiinsä. Neptunukseen liitetään illuusio ja sen vastapari disiillusio, mutta myös henkisyys, ehdoton rakkaus, myötätunto, luovuus, taiteet, mielikuvitus, unet, unelmat, alitajunta, eskapismi, huumeet, alkoholi ja lääkkeet ja kaikki nestemäiset elementit. Neptunuksen luonnetta kuvaa vertailu Saturnukseen: Saturnus vakuuttaa, että todellisuus on, Neptunus kysyy, mikä todellisuus. Missä sellainen muka on?

Neptunus palaa vesimieheen 5.8 puoleksi vuodeksi. Pysyvämmin Neptunus siirtyy kaloihin 3.2.2012. Nyt alkava neljän kuukauden jakso antaa vihjeitä seuraavasta 14 vuoden jaksosta, jonka Neptunus on kaloissa. Lisääntyykö myötätunto? Pakenemmeko elämän ja maailman paineita uskonnollisuuteen, taiteeseen, huumeisiin, päiväuniin vai hyväntekeväisyyteen? Sulattaako Neptunus kaloissa erilaiset ja keinotekoiset raja-aidat? Miten käy merien?

Neptunusmaisesta ajattelusta antaa oivan esimerkin komisario Adamsberg Fred Vargasin romaanissa Elottomat, jalattomat

Päivän synttärisankareita ovat mm. Aki Kaurismäki (s. 1957), Toni Wirtanen (s. 1975) ja Robert Downey Jr (s. 1965). Jo edesmenneitä synttärisankareita ovat Gary Moore (1952-2011), Heath Ledger (1979-2008) ja Anthony Perkins (1932-1992).

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Päivän horoskooppi 030411

Toivottavasti et ole varannut tälle päivälle sellaista tekemistä, joka vaatii keskittymistä, puurtamista ja paikoillaan oloa. Siitä kun ei välttämättä tulisi yhtään mitään. Marsin ja Uranuksen konjunktio oinaassa tekee levottomaksi ja kärsimättömäksi. Tylsyyden ja tapahtumattomuuden torjumiseksi olet valmis ottamaan riskejä ja kokeilemaan vaikka riippuliitoa.

Marsin ja Uranuksen energia on konjunktiossa räjähtävää ja arvaamatonta. Oman yksilöllisyyden löytäminen/korostaminen ilmenee vapaudentarpeena. Lähdettäessä liikkeelle tällä energialla kannattaa olla varovainen, sillä tapaturma-alttius on suuri.

Uutta elämää, uutta minää, hakee myös uuskuu oinaassa klo 17:32. Elä hetkessä, anna vaistojen viedä ja tunnet olevasi elossa – enemmän kuin pitkiin aikoihin. ”Minä olen minä ja sellaisena paras mahdollinen”, julistaa uusikuu oinaassa.

Uudenkuun kärsimätöntä tarvetta aloittaa alusta, laittaa elämä uusiksi, hillitsee oppositio perääntyvään Saturnukseen vaa’assa. Vain muistuttaakseen, että ratkaisusi vaikuttavat aina myös muihin ihmisiin.

Päivän energia on fyysistä, jota voi purkaa juoksemalla tai tekemällä suursiivouksen (jolloin voi löytää kaikenlaista), mutta myös päähieronta tyynnyttää – hetkeksi. Sohvalla makaamiseen tätä energiaa ei kannata tuhlata.