lauantai 26. helmikuuta 2011

Päivän horoskooppi 260211

Kuu jousimiehessä houkuttelee seikkailuun, uusiin tuttavuuksiin niin ihmisten, ajatusten kuin ympäristönkin suhteen. Pakkasten lauhduttua mieli on kuin talviunilta heränneellä. Miltä tämä maailma näyttää, keitä nämä kaikki ihmiset ovat ja mistä tässä oikein on kyse?

Kuun sekstiili Neptunukseen vesimiehessä saa katselemaan maailmaa idealistisessa valossa ja kehräämään unelmia. Myöhemmin kuun neliö Uranukselle kaloissa synnyttää vapaudenkaipuun, jossa ollaan valmiita rikkomaan rajoja ja uhmaamaan kaikkea sitä, mikä rajoittaa. Oli ne sitten kotityöt, perhevelvollisuudet, auktoriteetit työssä tai maailmankuvassa.

Lauantai-illan bileet ja bailaaminen ovat vähemmän riehakkaita kuun siirtyessä kauriiseen puoli kymmenen aikaan illalla. Vastuullisuus, velvollisuudentunne yhdistettynä kunnianhimoon ja uraan viittaavat pikemmin työpaikan pakkobileisiin kuin hauskaan iltaan ystävien kanssa.

Jupiterin ja Pluton neliö vaikuttaa edelleen vahvalla energiallaan.

perjantai 25. helmikuuta 2011

Päivän horoskooppi 250211

Vuorokausi alkoi auringon ja kuun neliöllä puoli kahden aikaan yöllä. Kuun viimeisen neljänneksen vaihetta kutsutaan tietoisuuden kriisiksi, jolloin käydään elämää läpi. Jotkut seikat tuntuvat edelleen hyviltä ja tärkeiltä, kun taas jotkut tuntuvat vain painolastilta. Elokuvassa Up in the air George Cloonyn esittämä päähenkilö luennoi turhista painolasteista pari kertaa. Hänen oppinsa oli, että suurin piirtein kaikki on turhaa, etenkin ihmissuhteet. Aivan näin kriittinen ei oman elämänsä suhteen kannata olla.

Auringon ja Merkuriuksen konjunktio kaloissa siivittää sanoja ja mielikuvitusta. Kummankin sekstiili Plutolle kauriissa lisää kyvyn pureutua ongelman ytimeen ja löytää ratkaisu vaikeisiin ongelmiin. Puheen ja kirjoitetun viestin voima on suuri. Auringon ja Pluton seksitiili antaa energiaa kohdata vaikeita asioita – ja mennä eteenpäin.

Tämän päivän taivaallinen kuvio on kuitenkin Jupiterin neliö oinaasta Plutolle kauriissa. Jupiterin liioittelu ja Pluton fanaattisuus ottavat yhteen. Energiaa riittää luonnonmullistuksiin, kansannousuihin ja –murhiin. Varovaisuudesta ei ole tietoakaan. Jupiterin ja Pluton neliöön liittyy vahvaa vastakkainasettelua, joustamattomuutta ja manipulaatiota sekä rehentelevää varmuutta omista resursseista ja vallasta.

Kuu jousimiehessä sanoo helposti suorat sanat seurauksia ajattelematta. Tarkoitus on kuitenkin ehdottomasti hyvä. Älä pahoita mieltäsi ystäväsi töksäyttäessä "totuuksia".

Päivän synttärisankari on Pierre-Auguste Renoir (s. 1841 – k. 1919). Sen kunniaksi hänen maalauksensa The Garden in the rue Cortot, Montmartre vuodelta 1874. Alkuperäisenä maalaus on nähtävissä Pittsburghissa sijaitsevassa Carnegien taidemuseossa.


torstai 24. helmikuuta 2011

Päivän horoskooppi 240211

Aamupäivän kapinallisuuteen (kuu skorpionissa kolmio Uranus kaloissa) liittyy epärealistisia käsityksiä omista kyvyistä (kuu skorpionissa neliö Neptunus vesimiehessä). Pidä siis varasi, miten ja mitä vastaan kapinoit. Aikataulussa pysyminen voi näillä kuvioilla olla vaikeaa.

"Mitkä aikataulut?", kysyvät aurinko, Merkurius, Mars, Chiron ja Uranus kaloissa, sillä vahva intuitio johdattaa askeleita ja ajatuksia. Marsin ja Chironin konjunktio luo positiivista asennetta ja pelottomuutta tarttua kipeisiin asioihin.

Auringon ja Merkuriuksen konjunktio kaloissa siivittää sanoja. Puhe ja kaikenlainen itseilmaisu on sujuvaa, mutta pikemmin tajunnanvirtaa kuin loogista ja analyyttistä.

Jupiterin ja Pluton neliö alkaa olla vahvimmillaan. Kunnianhimoisia tavoitteita vauhdittaa luottamus siihen, että mikä tahansa on mahdollista. Omien resurssien ylenpalttinen liioittelu on mahdollista.

Kuu siirtyy klo 14.46 jousimiehen merkkiin ja valaa rohkeutta ja seikkailumieltä. Alkuillasta kuun neliöt Marsille ja Chironille kaloissa voivat lisätä herkkyyttä pahoittaa mielensä ja kiivastua. Jousimieskuun laaja-alaisuudella ja hyväntahtoisuudella nekin voi kääntää positiiviseksi.

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Päivän horoskooppi 230211

Kuu kiihkeässä skorpionissa ei halua puolikasta vaan kaiken.

Samanlaista intensiteettiä ei välttämättä löydy yöllä kaloihin siirtyneestä Marsista, jonka toimintapa on lähinnä ajelehtimista. Tuhannen kapakan kautta hyvin mahdollisesti. Unelmoiden ja kauneutta palvoen Mars kaloissa noudattaa intuitiotaan ja herkistyy toisen kärsimyksestä – lähellä tai kaukana. Mielikuvitus ja luovuus purkautuvat ideoina, väreinä, sanoina tai sävelinä.

Marsin lisäksi kalojen merkissä ovat aurinko, Merkurius, Chiron ja Uranus, joten unelmia luulisi riittävän kaikille. Jupiterin ja Pluton energian avulla voidaan toteuttaa unelmia. Unelmien hinta voi olla hurja.

tiistai 22. helmikuuta 2011

Päivän horoskooppi 220211

Aamu alkoi dynaamisesti kuun tehdessä vaa'asta kolmiota Neptunkselle ja Marsille vesimiehessä. Intuitio johdattaa askeleita myös kuun siirryttyä skorpioniin klo 11:29. Kuun kolmiot Merkuriukselle, Chironille ja Auringolle kaloissa ja sekstiili Plutolle kauriissa saa etsimään merkitystä omalle elämälle ja tapahtumille maailmalla.

Jupiterin neliö oinaasta Plutolle kauriissa on jo antanut merkkejä voimastaan. Libyan tapahtumat, kansalaisten mielenosoitukset vapauden ja demokratian puolesta ja Gaddafin vastaiskuna kansalaisten pommittaminen, kertoo rohkeudesta taistella unelmien puolesta ja vallanpitäjien häikäilemättömästä tavasta pitää kiinni vallastaan. Jupiterin ja Pluton neliö on tarkka loppuviikolla, mutta hitaiden planeettojen aspektina se vaikuttaa tämän viikon lisäksi ensi viikon.

Jupiterin ja Pluton neliön aikana luopuminen sellaisesta, jolla ei ole enää merkitystä, on tärkeää. Helppoa se ei ole. Mutta vain siten uusi, paremmin nykyistä elämää vastaava, voi tulla tilalle.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Päivän horoskooppi 210211

Sosiaalinen, oikeudenmukainen ja miellyttämishaluinen kuu vaa'assa tekee konjunktion Saturnuksen kanssa. Saturnusta pidetään suurena opettajana, jonka toimintatapoja ovat rajojen asettaminen ja velvollisuudentunteen herättäminen. Tämän kuun ja Saturnuksen konjunktion aikana oppitunnin aiheena on: "Kuinka antaa periksi antamatta periksi?".

Merkurius siirtyy tänään kalojen merkkiin illalla 22:53. Vikkelä Merkurius liittyy ajatteluun, itseilmaisuun, kauppaan ja liikenteeseen. Visuaalisuus, intuitiivisuus ja universaalisuus korostuvat ajattelussa ja tavoissa tehdä ratkaisuja. Merkuriuksen ollessa kaloissa matkasuunnitelmat tehdään intuition varassa.

Päivän synttärisankari on Ellen Page (s. 1987), joka näytteli Ariadnen roolin Inceptionissa. Tässä kuitenkin traileri elokuvasta Juno, josta Ellen Page tuli tunnetuksi.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Päivän horoskooppi 200211

Hämmentävä päivä. Sinänsä kuu vaa’assa ei hämmennä eikä myöskään Merkuriuksen ja Marsin konjunktio vesimiehessä. Hämmentäjänä toimii Neptunus, joka on Merkuriuksen ja Marsin konjunktion kolmas osapuoli.

Merkuriuksen ja Marsin konjunktio on nopeatempoinen sanoissaan ja teoissaan. Ideoista tulee välittömästi tekoja, joita olet valmis puolustamaan kaikin keinoin. Myös ärsyyntyminen on nopeaa, mikä tahansa pikku seikka voi pistää vihaksi. Väittelyt syttyvät nopeasti ja yhtäkkiä huomaat kiihkeästi puolustavasi asiaa, johon et edes sinä täysin usko. Leppoisaa sunnuntaita vaan!

Neptunus voi kuitenkin sotkea ajatteluasi ja tehdä sen niin epäselväksi, että väärinymmärtäminen on hyvin todennäköistä. Omasta mielestäsi olet toki ilmaissut itsesi hyvin selvästi ja taas saadaan hyvä syy Merkuriuksen ja Marsin sponsoroimaan kiihkeään väittelyyn ja riitaan.

Toinen Neptunuksen ansioksi luettava ongelma on itsesi vähättely. Mitättömyyden tunne, voimattomuus ja rohkeuden puute lannistavat. Vaikka kuinka luettelisit mielessäsi, mitä kaikkea olet ja mitä olet elämässäsi tehnyt, merkityksettömyyden tunne voi olla vahva.

Kuinka tällaisesta voi selvitä?

Luota kuuhun vaa’assa, joka on valmis tekemään kaikkensa välttääkseen konfliktia. Käytä Merkuriuksen ja Neptunuksen aktivoimaa mielikuvitusta tekemällä mielikuvituksellisia asioita. Maalaa, kirjoita, tutki ja uppoudu musiikkiin, elokuviin ja kirjoihin. Sen sijaan että keskittyisit omaan surkeuteesi, huolehdi muista. Pidä huolta, auta, ota huomioon.

Älä silti unohda tai syrjäytä itseäsi, sellainen ei auta ketään.