lauantai 4. kesäkuuta 2011

Päivän horoskooppi 040611

Kotiin, perheeseen ja sukuun voimakkaasti liittyvä kuu ravussa rakastaa etenkin perhe- ja sukujuhlia. Synttärit, lakkiaiset ja valmistujaisjuhlat ovat hyvä syy koota perheet ja suvut yhteen. Tunteet ovat pinnassa.

Jupiter jättää tänään oinaan klo 16:56, jolloin Jupiterin matka härän merkissä alkaa. Ajanhenki muuttuu. Härässä Jupiter laajentaa ja vahvistaa turvallisuudentarvetta, aistillisuutta ja kovaa työtä päämäärien eteen. Sisäkorva ja kurkku ovat härän ruumiinosia. Jupiterin haluaa saarnata, pitää puheita ja opettaa. Saamme siis kuulla kaikenlaista ja musiikin merkitys kasvanee.

Merkuriuksen seksiitli kaksosista Uranukselle oinaassa tuo mukanaan oivalluksia kuin salama kirkkaalta taivaalta.

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Päivän horoskooppi 030611

Vähän ennen puoltapäivää rapuun siirtynyt kuu pitää lujasti kiinni ystävistään, perheestään ja suvustaan. Huumorintaju on herkkää ja fiilikset vaihtelevat nopeasti.

Olisi ehkä kannattanut ottaa lomaksi tämä päivä. Merkuriuksen neliö kaksosista Neptunukselle kaloissa sekoittaa sanat ja ajatukset. Palavereissa ei kannata odottaa loistavia tuloksia, ainakaan nopeasti, sillä päätettäviin asioihin assosioituu mitä kummallisimpia asioita. Puhumattakaan siitä, että omien ajatusten pukeminen sanoiksi niin että sinä ja muut sen ymmärtävät, voi olla todella haasteellista.

Ja ehkä juuri tämän kaiken sekasotkun takia intuitiivisuus on huipussaan. Samoin puheeseen, kirjoittamiseen ja kaikkeen viestintään voi tulla ajatonta lennokkuutta, sellaista jota ei muulloin tavoita.

Neptunus pysähtyy ja aloittaa perääntymisen tänään. Neptunus matkaa takaisin vesimieheen 5.8. ja pysähtyy vesimiehen 28 asteeseen.9.11. Pysähtynyttä planeettaa pidetään erityisen vahvana vaikutukseltaan. Lisäksi Neptunus on omassa merkissään kaloissa, joten Neptunuksen alaiset asiat ovat tänään voimissaan: unennäkö, intuitio, luovuus, unelmointi, psyykkinen herkkyys, mielikuvitus, myötätunto, rakkaus ilman ehtoja ja rajattomuus ylipäätään. Kuten myös selkeyden puuttuminen ja todellisuuden pakeneminen huumeisiin, alkoholiin ja muihin addiktioihin. Tosin Neptunus ei ole varma, mikä on se todellisuus, jota on paettava.

Jupiter on tänään viimeistä päivää oinaassa.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Päivän horoskooppi 020611

Uusikuu kaksosissa sävyttää päivän kevyeksi tuulahdukseksi, jota uteliaisuus ja tiedonhalu maustavat. Öinen auringonpimennys jatkaa muutostyötään vielä pitkään.

Illalla, klo 23:02, Merkurius siirtyy härästä omaan merkkiinsä kaksosiin. Merkurius on vikkelä käänteissään ja omassa merkissään se viipyy vain kaksi viikkoa. Merkurius, jumalten sanansaattaja ja auringon puhemies, on kaksosten merkissä taitava puhuja, hurmaava, ystävällinen, sosiaalinen ja tiedonjanoinen. Kaikki tieto vetää puoleensa uskomattomalla tavalla. Merkurius kaksosissa prosessoi saamansa tiedon ja jakaa sen kaikille ja kaikkialla. Viestintä, liikenne ja kauppa ovat Merkuriuksen erityisaloja, joissa nyt tapahtuu nopeasti kaikenlaista.

Unettomuus, hajamielisyys ja hermostuneisuus ovat oireita siitä, että ahmittu tiedonmäärä on valtava, sitä on jopa liikaa. Kaiken maailman tieto pyörii päässä eikä anna nukahtaa. Siksi mielenrauhoittaminen ennen nukkumaanmeno olisi nyt tärkeää. Muuten olemme kaikki burn outin partaalla 16.6., kun Merkurius siirtyy ravun merkkiin.

Päivän synttärisankari Johnny Weissmüller (1904-1984) antaa tässä näytteen yhdestä tavasta kommunikoida.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Päivän horoskooppi 010611

Kuu siirtyi yöllä kaksosiin ja on koko vuorokauden vanhankuun vaiheessa. Kaksosten merkkiin liittyy nuoruus poikamaisella tavalla (Peter Pan –tyyppi), mutta vanhakuu voi hieman hillitä nuoruuden intoa tänään.

Kuun sekstiili Uranukselle oinaassa lisää päivän hysteeristä fiilistä, jonkin epämääräisen odotusta. Aivan kuin mitä tahansa voisi tapahtua. Auringon kolmio kaksosista Saturnukselle vaa'alle huomauttaa, että vain tätä hetkeä voi elää, ei menneisyyttä eikä tulevaisuutta.

Päivän omituisia fiiliksiä selittää heti keskiyön jälkeen 2.6. tapahtuva osittainen auringonpimennys ja uusikuu. Auringonpimennyksillä on ikävä maine astrologiassa, sillä niihin liittyvät sellaiset elämänmuutokset, joihin et itse juurikaan pysty vaikuttamaan. Auringonpimennyksen vaikutus voi alkaa jo pari viikkoa ennen pimennystä ja kestää puolisen vuotta. Silti tämä auringonpimennys on vasta harjoittelua verrattuna 1.7. toteutuvaan auringonpimennykseen.

Auringonpimennys tapahtuu aina uudenkuun aikaan ja siksi siihen liittyy myös uuden alku. Uusikuu kaksosissa korostaa uteliaisuutta, tiedonhalua, iloa, kepeyttä, tiedonjakamista ja sosiaalisuutta.

tiistai 31. toukokuuta 2011

Päivän horoskooppi 310511

Kuun konjunktiot Venukselle ja Merkuriukselle härässä tuo päivään paljon positiivista ja sensuellia energiaa. Juttu luistaa kuin ajatus ja hauskaa on. Härän aistillisuus näkyy pukeutumisessa, hymyssä, laulussa ja tavassa, jolla liikut. Romanttisia tai eroottisia fiiliksiä syntyy tahattomasti, sillä säteilevä energia on vastustamaton.

Kuun aspektit ovat lyhytaikaisia, mutta hyvä fiilis säilynee pitempään. Loppupäivän kuu kulkee härässä tekemättä aspekteja. Vanhakuu väsyttää. Vetäytyminen omaan rauhaan voi silti jäädä vain ajatukseksi.

maanantai 30. toukokuuta 2011

Päivän horoskooppi 300511

Kuu härässä on vakava, harkitsevainen ja rauhallinen – tiettyyn rajaan asti.

Mars on luonteeltaan nopea käänteissään ja toiminnassaan. Härän merkissä Mars ei kuitenkaan ole niin nopea vaan haluaa ensin varmistaa, että kaikki on varmasti mukavaa ja tuttua. Kuun konjunktion ansiosta Marsin liikkeelle lähtö on merkin huomioiden tavallista nopeampaa. Enemmän tunteisiin kuin vakaaseen harkintaan perustuva toiminta voi tuntua hyvältä itsestä.

Kuu on vanha eikä sitä enää näy taivaalla. Monet asiat voivat tuntua tahmeilta ja pysähtyneiltä. Väsyttää eikä jatkuva sade helpota fiiliksiä. Onneksi aurinko on kaksosissa, joka on iloisen sosiaalinen ja tiedonhaluinen.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Päivän horoskooppi 290511

Kuun ja Jupiterin energinen konjunktio oinaassa nauttii juhlista, koska ihmisten tapaaminen on niin kiva. Aina voi oppia jotain uutta ja etenkin vieraat kulttuurit ovat nyt erityisen kiinnostavia. Helsingissä tämä on helppo toteuttaa menemällä Maailma kylässä –tapahtumaan tai katsomaan Kiasman ARS 11-näyttelyä. Matkasuunnitelmien lähtökohtana on uuden kokeminen maassa, jossa ei ole ennen käynyt.

Kuun tarjoama villi oinasenergia väistyy kuun siirtyessä härän merkkiin iltapäivällä. Tuttua, turvallista ja aistillista on mielenkiintoinen yhdistelmä, jonka voi toteuttaa esim. rentoutumalla perusteellisesti. Kuu härässä yllyttää nauttimaan viidestä aistista, joten tänään on hyvä päivä laulaa, tanssia, hoitaa puutarhaa, leipoa, syödä hyvin, nauttia hyvistä tuoksuista, antaa katseensa levätä kauneudessa ja tuntea hyväily ihollaan.

Kuun tekemä sekstiili Neptunukselle kaloissa on hyvin luova ja intuitiivinen.